Dinar jurat final XIII Concurs ARC de microrelats (Crònica)

 Dissabte 29 de juliol, Premià de Dalt.


Ja s'han reunit els tres membres del jurat que decidien qui són els tres relats que a parer seu mereixen ser els guanyadors d'aquest XIII Concurs de microrelats, amb el tema genèric de «La Sort».

Aquesta va ser la falca de presentació que vam compartir la setmana passada a les xarxes.

Pepita Sopeña, Marc Capdevila Peña i Sònia Boj Escobedo.

Tots tres han conreat el relat o el microrelat, tots tres tenen obra publicada i en diferents camps genèrics de la literatura, i tots tres han estat molt contents de l'experiència de triar els tres relats guanyadors, entre els 49 finalistes del concurs.


És per això que els vam convocar al restaurant Masia Can Martí de Premià de Dalt, tocant a Premià de Mar, per acabar de concretar el seu criteri. Donem fe que van arribar a un acord satisfactori per a tots tres, en molt bona sintonia i sense cap discussió aferrissada, com es pot comprovar en aquesta instantània on es mostren ben divertits, al costat de la nostra secretaria, la Laura.


Els tres relats i els seus autors els coneixereu a la propera festa del microrelat que organitza la Microbiblioteca de Barberà del Vallès el pròxim 28 d'octubre. Ja podeu prendre nota d'aquell dissabte, final de mes. Estem valorant si en aquella setmana anterior fem públic el tema de la XIV edició del concurs, que haurà de començar el primer dia de novembre.


I ara, deixeu-nos compartir algunes dades del concurs. Recordeu, és un concurs obert per a tothom, per a nous escriptors que es volen posar a prova, o per autors que ja fa temps que escriuen i volen tenir el guardó d'un concurs que de mica en mica va construint una col·lecció de microrelats cada dia més interessant.

Hem acceptat 477 relats a concurs, 109 per correu, i d'un total de 148 autors únics.
(L'any anterior van ser 90 autors únics).

Hem desqualificat dos autors, un per enviar un relat no inèdit, i l'altre per haver esborrat l'autor el seu perfil relataire.

Hem rebut relats de les Illes Balears, del País Valencià, del Conflent, d'Aquitània, d'Aragó, d'Alemanya i del Principat.

Amb 27 autors finalistes únics que han aportat els 49 relats que podreu llegir en el recull que presentarem a la festa del microrelat en català.

Us esperem el 28 d'octubre a la Microbiblioteca de Barberà del Vallès!


Premià de Dalt, juliol 2023