«El conte de l'espurneta del Sol:
Un viatge d'aventura a la Terra
(Primera Part)»

Liudmila Liutsko

Associació de Relataires en Català - ARC

El conte de l'espurneta del Sol (Liudmila Liutsko)

El conte de l'espurneta del Sol:
Un viatge d'aventura a la Terra
(Primera Part)

Liudmila Liutsko

Col·lecció Camí del Sorral - Número 22
Lo Càntich - ARC
Desembre, 2014

Pàgines: 66 - Dimensions: 15x21cm. - Enquadernació: Rústica
Interior en colors
ISSN-EAN en paper: 9772014303903 22>
ISSN-EAN ebook-pdf: 9772014303224 22>


Comprar llibre

Adquirir 'El conte de l'espurneta del Sol' - Bubok - Llibre            Adquirir 'El conte de l'espurneta del Sol' - Lulu - Llibre


Comprar ebook-pdf

Adquirir 'El conte de l'espurneta del Sol' - Bubok - ebook-pdf       Adquirir 'El conte de l'espurneta del Sol' - Lulu - ebook-pdf


Carta al lector

     El conte de l'espurneta del Sol: un viatge d'aventura a la Terra està adreçat als meus preferits lectors i lectores, des de nens i nenes fins als adolescents més madurs, quan encara pot quedar alguna gota de memòria d'estat natural de la infància. És apte per a totes les edats; sobretot per a la gent creativa i imaginativa, o tal vegada per als filòsofs o els savis. Utilitzaré el llenguatge del grup més petit, el dels nens, ja que la resta ho pot entendre (si s'esforça una mica); però, per als nens, entendre els adults, o el llenguatge d'un professional o d'un científic, potser sigui més complicat. Així, doncs, ho faré amb un conte, amb un llenguatge una mica més comprensible i senzill, que també és més ric en imaginació i en creativitat, i per això, en alguns aspectes, més competent. Quines coses són reals i quines són fruit de la imaginació, us ho deixo al vostre criteri, ja que de vegades les veritats semblaran poc reals (hi trobareu aquí unes històries que us poden sorprendre) i les inventades semblaran realitat. Qui ho sap? De tant en tant, els escriptors inventen coses en els seus llibres, com per exemple un robot, i després els enginyers o els científics els fabriquen en el món mate-rial, i així, les idees creatives obren el camí per als inventors de tota mena. Esperem que aquestes criatures artificials siguin de bona natura i utilitat, encara que és bastant difícil preveure totes les finalitats que poden haver-hi.

     Sembla que m'he oblidat d'anomenar la categoria de la gent adulta "normal"; és a dir, la majoria dels que ja no creuen en contes i deprecien el món dels fills i pensen que aquestes coses són infantils i innecessàries, creient que el seu món, creat per la societat existent o per la moda temporal, té unes prioritats diferents. A ells no puc dir-les res, però no descarto que tinguin remei. Qualsevol dia poden experimentar un sentiment d'enyorança de l'estat innat, quan eren petits i no tenien les preocupacions de la vida diària adulta... Sempre pot haver-hi un moment d'aquests. I és bo que hi sigui... Només demanaria un favor a aquests adults que són molt “adults”: si els vostres fills us fan una pregunta, almenys escolteu-los amb l'atenció adequada i responeu des del respecte. Ells tenen dret a gaudir de les seves pròpies visions sobre el món.

     Resumint, aquest llibre és un conte que recull fets de la vida real i coneixements científics, una mica acolorits per la fantasia o la imaginació creativa, que també reflecteix una de les realitats de la ment i que predisposa al desenvolupament del pensament creatiu i a no prendre els fets amb una única interpretació. I per això és molt recomanable per als pares, per als mestres i per als educadors. És ideal per a totes les persones amb ments inquietes, curioses per saber, com són els savis petits, els quals solen ser ignorats pels adults a causa de les seves presses diàries. També aquest llibre és ideal per als adults "infantils", ja que no és un defecte o immaduresa fer interpretacions i presumir en la seva llestesa, sinó que és un do, un do que assenyala la capacitat innata de creació i de justícia veritable intacta. És un do molt gran. Feliciteu-vos si el teniu!

     Per aquells que han triat aquest llibre per llegir, us desitjo Bon Viatge! Espero que hi gaudiu molt i pugueu veure la vostra vida a la Terra des de l'espai i tenir així una visió global de les coses que hi succeeixen. Per a les ments més inquietes i curioses, podeu enviar les vostres preguntes, dubtes, opinions i comentaris (si voleu, poseu el vostre nom inventat). I si els comentaris o les qüestions són interessants o gracioses, sortiran en la propera part de l'aventura.

L'autora del conte


Tast:


El Sol, la Terra i el Sistema Solar.
Diàleg del Sol amb la seva filleta abans del seu viatge a la Terra.

     El Sol, ple d'energia immensa, irradiava la seva essència per tot arreu de la Galàxia, i aquest era el sentit més important de la seva existència: podia donar i mantenir la vida dels altres, un dels valors més apreciats en el món creat. Els rajos que sortien del seu cor —el centre o nucli— arribaven a espais tan allunyats de les bores del Sistema Solar que, de vegades, era difícil d'imaginar-s'ho. Des de l'harmonia i l'amor del seu cor, enviava la música als espais més foscos i freds, perquè hi poguessin sentir aquest amor càlid, despertar de la nit negra i veure el joc preciós dels colors, com ho pot fer, per exemple, la llum blanca visible.

El Sol i la Terra - Font: NASA
El Sol i la Terra: els rajos del Sol
proporcionen llum i vida a la Terra
(Font: NASA)


     La Terra era un dels planetes més bonics de la Galàxia. La seva atmosfera reflectia la llum solar convertint-la en color blau i semblava una joia preciosa, com si fos una perla a l'espai negre de l'Univers, tal com l'apreciaven alguns dels seus afortunats habitants: els astronautes que podien veure-la des de l'espai.

La Terra, des de l’espai - Font: NASA/ESA/Alexander Gerst
La Terra, des de l’espai
(Font: NASA/ESA/Alexander Gerst)



'El conte de l'espurneta del Sol (Liudmila Liutsko)'
"El conte de l'espurneta del Sol:
Un viatge d'aventura a la Terra
(Primera Part)"
Liudmila Liutsko