Noves bases del concurs Arc-Catarsi març 2011

Noves bases del “concurs arc-catarsi 2011. Relats de ciència-ficció, fantasia i terror” (vàlides a partir de març de 2011, inclòs)

Nota informativa: Aquestes bases tenen vigència a partir del mes de març de 2011 (inclòs), i substitueixen les que es van publicar el desembre de 2010.

 


Bases del “Concurs ARC–Catarsi 2011. Relats de ciència-ficció, fantasia i terror”

Descripció:

T’agrada escriure relats farcits de fantasia i imaginació? Prefereixes que les teves paraules agafin un traç terrorífic i facin encongir de por els teus lectors? O potser ets de les persones que gaudeixen creant altres móns de ficció?

Fantasia, terror i ciència-ficció: si algun d’aquests gèneres, o tots tres alhora, t’atrauen, aquest és el teu concurs literari. Participa-hi!

Data Inici: 01/01/2011

Data Final: 31/12/2011

Bases:

1. Poden participar en el “Concurs ARC-Catarsi 2011. Relats de ciència-ficció, fantasia i terror” obres de narrativa inèdites i escrites en català.

2. La temàtica dels relats vindrà determinada mensualment segons el tema genèric “Apocalipsi”, i els subtemes mensuals els anirem indicant cada dos mesos a través del següent quadre resum:
Gener Un nou món
Febrer Metamorfosi
Març Prémer el botó vermell
Abril Catàstrofe natural
Maig  La Màquina del Judici Final
Juny  Fabulari
Juliol  Pandèmies
Agost  Escalfament global
Setembre  Invasions
Octubre  Genocidi
Novembre  Refredament global
Desembre  Déus

3. El concurs és obert a persones sòcies i no sòcies de l’ARC (no hi ha limitació d’edat).

4. Els i les participants hauran d’enviar el relat a l’adreça de correu electrònicARC.Catarsi@gmail.com

En el cos del missatge només hauran d’indicar que participen al concurs i detallar les dades corresponents a l’obra (títol i nom de l’autor/a). El relat s’enviarà com a document annex al missatge, i en cap cas ha de dur anotacions que puguin servir per identificar-ne l’autoria.

5. Es pot participar en la convocatòria de cada mes, però només amb un sol relat mensual.

6. Les obres presentades hauran de tenir una extensió màxima de 6.000 paraules. Els relats que no compleixin aquesta condició seran desqualificats.

7. Les persones autores de les obres presentades es comprometen a no retirar-les abans de fer-se públic, mensualment, el veredicte del Jurat, ni de forma definitiva ni per fer-ne correccions, reduccions o ampliacions. Si la seva obra no ha resultat seleccionada quedaran exemptes d’aquesta clàusula.

8. Cada mes hi haurà 3 finalistes, els quals seran oportunament avisats dins el termini dels dos mesos següents, i del total de finalistes anuals el Jurat decidirà quin és el guanyador de la present edició del concurs.

9. El premi per al guanyador final consistirà en una dotació econòmica de 100,00 euros i el seu relat es publicarà, juntament amb 11 relats més seleccionats, en un número especial de la revista Catarsi, que apareixerà per Sant Jordi de 2012. En cas que el Jurat consideri que no hi ha prou qualitat o que el nombre d’obres presentades és insuficient, podrà declarar desert el premi. Així mateix, en cas que el Jurat ho consideri oportú, es reserva el dret de publicar els relats seleccionats en dos números especials de la revista Catarsi (en funció de l’extensió).

10. El veredicte final, que serà inapel·lable, es farà públic durant el mes de març de 2012.

11. La composició del Jurat serà mixta, formada a parts iguales per membres de l’ARC i membres de la revista Catarsi.

12. El Jurat es reserva el dret a interpretar aquestes bases en cas de dubte, així com a decidir sobre qualsevol contingència que no hagi estat prevista.

13. La presentació dels originals pressuposa l’acceptació de les bases, així com dels drets i de les obligacions que se’n deriven.

 

Barcelona, març de 2011

[Consultar les bases completes a la web de l’Associació de Relataires en Català o de la Revista Catarsi]