Crònica del lliurament de premis
«Concurs ARC a la Ràdio 2011: "Sentiments"»

Concurs ARC a la Ràdio: Sentiments

Crònica del lliurament de premis
«Concurs ARC a la Ràdio 2011: "Sentiments"»


     Dissabte, 8 de setembre de 2012. Emmarcat dins dels actes de la Diada Nacional de Catalunya, es va celebrar el lliurament de premis del II Concurs de Microrelats ARC a la Ràdio, que s'ha dut a terme en vuit convocatòries realitzades durant els anys 2011 i 2012, sota el tema genèric "Sentiments" i els subtemes: "Alegria", Sorpresa", "Desig", "Por", "Avorriment", "Odi", "Culpabilitat" i "Amor"; i amb la participació dels programes "Històries" de Ràdio Argentona (conduït per Sílvia Cantos), "El racó del llibre" de Ràdio DOS d'Hostalric (conduït per Rosa Artigas), "Tirant de llibres" de Punt 7 Ràdio Sant Celoni (conduït per Joan Rubiralta) i Ràdio Premià de Dalt (conduït per Isabel Xarrié).

     L'acte es va iniciar amb el recital poètic musical "Pedra i Poema", basat en l'obra "boCins" de la poetessa Marta Pérez i Sierra, interpretat per la pròpia autora i els rapsodes Joan Opi i Melània Gómez, amb acompanyament musical a la guitarra de Genís Llopart Motis.

Marta Pérez i Sierra, Joan Opi i Melània Gómez
Marta Pérez i Sierra - Joan Opi - Melània Gómez

Genís Llopart Motis
Genís Llopart Motis

     Seguidament es va iniciar l'acte de lliurament de premis, conduït per Sílvia Romero (presidenta de l'Associació de Relataires en Català), Sílvia Cantos (conductora del programa Històries de Ràdio Argentona) i Montse Cervantes (regidora de Festes i Actes Culturals de l'Ajuntament d'Argentona), i presidit per Ferran Armengol (alcalde d'Argentona). Els discursos, emotius i còmplices, van elogiar l'alta participació i l'enorme qualitat de les més de tres-centes obres presentades durant els vuit mesos de durada del concurs i van agrair la col·laboració dels 22 membres del jurat que s'havien repartit la difícil tasca de valorar els textos.

Montse Cervantes - Sílvia Cantos - Sílvia Romero
Montse Cervantes - Sílvia Cantos - Sílvia Romero

     El recopilatori que recull les obres finalistes i els textos premiats s'inclou dins de la Col·lecció ARC i es pot adquirir directament a través de la plataforma d'edició digital Bubok: http://www.bubok.es/libros/216250/Sentiments

Sentiments (Diversos autors)
"Sentiments"
Diversos autors
Col·lecció ARC - Número 2
Associació de Relataires en Català

     En aquesta segona convocatòria han estat vint els autors finalistes, que van rebre els diplomes acreditatius de mans de Montse Cervantes: Jordi Masó Rahola, Mercè Bagaria, Lluís Serve Galan, Enric Roca Perich, Santi Sala García, Sergi G. Oset, Marta Pérez i Sierra, Francesc Arnau i Chinchilla, Antoni Casals i Pascual, Quin Miracle, Montserrat Lloret, Josep Casals i Arbós, Pep Rafart, Ferran d'Armengol, Marta García de Herreros, Maite Crespo, Toni Arencón i Arias, Joan Pinyol Colom, Montse Assens i Llorenç García.

Fotografia de grup dels finalistes
Fotografia de grup dels finalistes assistents a l'acte

     Finalment es va procedir a la lectura de l'acte de lliurament de premis:

ACTA del veredicte del
Concurs ARC de Microrelats 2011. ARC A LA RÀDIO
(Sentiments)


El jurat del "Concurs ARC de Microrelats 2011. ARC A LA RÀDIO", convocat sota el tema genèric Sentiments, integrat per 22 persones entre associats i relataires, després de llegir i valorar els 40 microrelats seleccionats al llarg de la present convocatòria, han atorgat aquests tres premis:

3r Premi per al microrelat
"Arrogància", autor: Lluís Servé Galan "dèomises"

2n Premi per al microrelat
"L’esquerda", autora: Mercè Bagaria "Frèdia"

1r Premi per al microrelat
"El tret de gràcia", autor: Jordi Masó Rahola "Vladimir"

Argentona, 8 de setembre de 2012

Jordi Masó Rahola
Jordi Masó Rahola
rebent el premi de mans de Ferran Armengol (alcalde d'Argentona)
i de Montse Assens (ARC)

Ferran d'Armengol (recollint el premi en nom de Lluís Servé Galan) - Mercè Bagaria - Jordi Masó Rahola
Ferran d'Armengol (recollint el premi en nom de Lluís Servé Galan)
Mercè Bagaria - Jordi Masó Rahola

Il·lustració de Ramon Navarro Bonet

     L'acte va concloure amb aperitiu i cava per a tots els assistents, però la jornada va continuar amb un sopar-trobada relataire, que ja havia estat precedit per una imatge de l'escriptor i artista Ramon Navarro Bonet, arribada des del Sud del Gran Riu, a qui es va oferir un brindis d'agraïment, extensible a totes les persones que amb la seva participació i col·laboració han fet possible aquest projecte literari que promet una tercera edició amb un suggerent tema genèric: "Pecats Capitals". Però no ho digueu a ningú, encara és un secret!

Sopar relataire