«Viure el moment»
Ramon Navarro Bonet

Viure el moment (Ramon Navarro Bonet)

Viure el moment

Ramon Navarro Bonet

Col·lecció Camí del Sorral - Número 17
Lo Càntich - ARC
Febrer, 2014

Pàgines: 50 - Dimensions: 15x21cm. - Enquadernació: Rústica - Interior a color
ISSN-EAN en paper: 9772014303903 17>
ISSN-EAN ebook-pdf: 9772014303170 17>

Il·lustració de coberta i interiors:
Ramon Navarro Bonet


Comprar llibre

Adquirir 'Viure el moment' - Bubok - Llibre


Comprar ebook-pdf

Adquirir 'Viure el moment' - Bubok - ebook-pdf       Adquirir 'Viure el moment' - Lulu - ebook-pdf       Adquirir 'Viure el moment' - Casa del Libro - ebook-pdf       Adquirir 'Viure el moment' - El Corte Inglés - ebook-pdf


Pròleg

Mestre de ploma i pinzell

     Ramon Navarro Bonet (Sueca, 1941) viu a Xeresa, on conrea amb ironia i sensualitat l'escriptura i la pintura. Ha rebut, entre altres, els premis de poesia "Antoni Ferrer" (Alcúdia de Crespins, 2009), "Poesia de Tardor Memorial José López García" (Barcelona, 2009), "Castell de Suera" (Suera, 2010 i 2012), "Pilar de Vuit" (Vilafranca del Penedès, 2010 i 2011), segon premi "Escriptura i Memòria" (Alacant, 2007), segon premi "Poesia de Tardor Memorial José López García" (Barcelona, 2013), tercer premi "Sàlvia" (Canet de Mar, 2011), accèssits dels "Jocs Florals de la Tardor" (Barcelona, 2007 i 2012), finalista del premi "Pepi Pagès" (Granollers, 2012). En narrativa ha estat guardonat amb el premi "Flor de Cactus" (Gandia, 1993), finalista del "Vent de Port" (Tremp, 1995), del premi de literatura eròtica "La vall d'Albaida" (1998) i del concurs de contes infantils "Jo escric" (2008). Ha publicat "De llunes i de temps" (1993) i ha participat com a escriptor i il·lustrador en diferents llibres col·lectius. Forma part de l'Associació de Relataires en Català (ARC) i és un habitual col·laborador de la revista de literatura, art i cultura "Lo Càntich".

     Vaig conèixer el Ramon mitjançant Internet, al web "relats en català", on els dos aportàvem els nostres escrits. Ell feia uns relats de caire jocós i satíric que, des del primer moment, em van cridar l'atenció, però malgrat la seua aparent indiferència per la Poesia, que arriba fins i tot a anomenar "renglons curts" als seus versos, encara que això, pense que entra dins del seu tarannà burleta i rialler, que compartim molts dels que hem nascut en aquesta terra, on tenim la dèria de riure'ns de nosaltres mateixos, la veritat és que el Ramon és un gran poeta, i ha guanyat molts premis en aquesta disciplina artística pertot arreu del territori de parla catalana.

     A més a més, el Ramon és allò que s'anomena un veritable engrescador cultural, que participa en tots aquells esdeveniments en que li ho demanes, fent de jurat, fent il·lustracions, escrits, etc., i ho dic per experiència. El seu blog "dibuixets i versets" és un bon exemple de la seua capacitat artística, però ara voldria parlar-vos del llibre que teniu a les mans, que el seu autor ha titulat "Viure el moment", i no debades, ja que el carpe diem dels antics poetes de l'Imperi romà, seguidors d'Horaci, és una divisa que li ve que ni pintada a l'artista de Xeresa, un home que viu el moment i que gaudeix a la gana amb els seus, com he pogut comprovar i compartir en totes les ocasions en que ens havem reunit.

     Bé, ara us podria dir que el Ramon parla al seu llibre de la nit i del dia, de la mar i de la terra, i de moltes altres coses, però crec que és molt més interessant que passeu la pàgina i que gaudiu dels poemes i dels dibuixos del mestre. De ben segur que agraireu el meu silenci.

          Salut i rebolica!

Francesc Arnau i Chinchilla


'De dies - 4 (Ramon Navarro Bonet)'


'Viure el moment (Ramon Navarro Bonet)'
"Viure el moment"
Ramon Navarro Bonet