«A l'altre costat de la pell»

anna rispau - montse assens

A l'altre costat de la pell (anna rispau - montse assens)

A l'altre costat de la pell

anna rispau - montse assens

Col·lecció Camí del Sorral - Número 25
Lo Càntich - ARC
Juliol, 2015

Pàgines:98 - Dimensions: 15x21cm. - Enquadernació: Rústica
ISSN-EAN en paper: 9772014303903 25>
ISSN-EAN ebook-pdf: 9772014303255 25>

Pròleg:
Ferran Planell i Clofent

Il·lustracions:
Joan Pasqual


Comprar llibre

Adquirir 'Adquirir 'A l'altre costat de la pell' - Bubok - Llibre            Adquirir 'Adquirir 'A l'altre costat de la pell' - Lulu - Llibre


Comprar ebook-pdf

Adquirir 'A l'altre costat de la pell' - Bubok - ebook-pdf       Adquirir 'A l'altre costat de la pell' - Lulu - ebook-pdf       Adquirir 'A l'altre costat de la pell' - Casa del Libro - ebook-pdf       Adquirir 'A l'altre costat de la pell' - El Corte Inglés - ebook-pdf


Pròleg

A l’altre costat de la pell, però a quin. La pell és l’última part del cos i alhora la primera. Ens protegeix de les inclemències de fora, tot deixant que per ella traspuïn fins i tot aquells sentiments que duem amagats tan endins.

Tenim a les mans un llibre que ja comença captivant-nos amb un títol suggeridor. Per què a quin altre costat de la pell viatjarem en endinsar-nos per les seves pàgines? Penetrarem a dins del nostre propi jo, o deixarem que el jo d’altri ens acariciï la pell?

Seria absurd pretendre amagar-vos-ho, tot dient-vos que ja ho descobrireu amb la lectura, perquè el títol de la primera part “De pell enfora”, ja delata que el de la segona serà “De pell endins”.

Full rere full, serà molta la poesia que ens pessigollejarà els sentits venint de fora, com tanta la que ens rajarà de dins fins que no podrem per més que deixar-la brollar a flor de pell.

Aquesta nostra pell de lector, quedarà primer xopa d’emocions produïdes pel gotim constant, rítmic i suau d’una pluja de mots, per acabar amarada de la suor destil·lada per aquells versos d’interioritzats sentiments.

Sempre he cregut que els pròlegs no han de ser llargs, perquè, en ser-ho, impacienten al lector, que el que vol no és altra cosa que llegir allò que li vol dir l’autor. Autor que en aquest cas haurem de pluralitzar, ja que com diuen elles, les autores, és un llibre escrit a quatre mans.

L’art d’encadenar lletres que tenen tant l’Anna com la Montse, em sembla que a hores d’ara ja és prou reconegut. Per separat fan poesia; juntes la fan en majúscules.

I si bé acabo de dir que ho faria curt, encara he d’afegir un últim apunt. Amb aquest llibre no sols gaudireu dels versos que conté; també ho fareu de les imatges que els acompanyen. Reproduccions de quadres de l’amic, tant de les autores com meu, Joan Pasqual. Llàstima que el llibre sigui en blanc i negre, perquè ell és un mestre en el domini dels colors. Tot i així no us serà difícil acolorir-les amb la imaginació, ja que a la portada hi teniu una bona mostra, doncs, també és d’ell.

L’acompliment d’un desig acostuma a ser sempre una incògnita, menys en casos com el d’ara, en què tinc la certesa que veuré acomplert el meu.
Un desig, gaudiu del llibre que teniu a les mans.

Ferran Planell


Tast

A l'hora de l'albada,
allargo els meus braços fins a l'horitzó.
Retallo perfils simètrics del teu cos
sobre velles muntanyes
i des del firmament estiro els dits
fins a poder tocar el cel.
Duc, dins meu, aquest amor clandestí
que divaga pel meu cor,
i duc el dubte segat a les mans
de si el somni és conscient del què és real.

El meu despertar es transforma en vida.


'A l'altre costat de la pell (anna rispau - montse assens)'
"A l'altre costat de la pell"
anna rispau - montse assens