Lliurament Premis IX Concurs ARC de microrelats


LLIURAMENT DE PREMIS IX CONCURS ARC DE MICRORELATS A LA RÀDIO
III JORNADA ARC DEL MICRORELAT EN CATALÀ

En aquests dies que ens ha tocat viure, calia un oasi de literatura, per no oblidar què som i què volem. Així doncs el passat dissabte dia 19 d’octubre ens vàrem reunir per fer el lliurament dels premis del IX Concurs ARC de microrelats a la Ràdio, tot dins dels actes de la III Jornada ARC del microrelat en Català, que tan curosament organitza la Biblioteca Esteve Paluzie de Barberà del Vallès.
La festa, a banda de l’entrega dels premis, s’inicia i arrodoneix amb tallers i espectacles on la paraula, i la música també, es fa escoltar, fent ensems el salt del paper a les oïdes.

Aquest any ha assistit força gent a les diverses activitats. Ha començat la Jornada amb el taller de microrelats dirigit per Núria Esponellà, que ha estat un èxit. Després d'un esmorzar lleuger hem seguit amb la xerrada literària, que aquest any ha estat a càrrec de l’escriptor Eduard Marquez, que ha suscitat comentaris força creatius des del seu punt de vista, sempre interessant i enriquidor. Tot seguit un petit espectacle de lectura amb música anomenat “El jardí de Lil·liput”, ha donat per conclosa la  part del matí.


S’han reposat forces en un dinar de germanor que en acabar ha donat pas a la presentació del llibre “Bones confitures”, antologia dels microrelats en Català a cura de Jordi Masó, amb 85 autors i autores i un total de 173 microrelats.


Tot seguit Assumpta Mercader i Maria Carretero ens ha ofert el seu espectacle “Curts crus”, lectura de relats i poesia amb companyia musical, una estrena en primícia que ens ha complagut molt a tots els assistents.

I ja tot seguit anava sent hora de desvetllar novetats del proper curs literari i també el nom del guanyador del IX concurs. Com ja és costum, ha pres la paraula el nostre conductor estrella, el Toni Arencon. D’entrada ens excusa l’absència del president per motius personals i ha donat pas amb unes poques paraules a comunicar-nos quin serà el tema principal pel X concurs ARC de microrelats, que s’englobarà sota el títol genèric “Aniversari”, i on en cada convocatòria mensual del curs es proposaran temes tractats en els concursos anteriors, i que tot seguit us descobrim:

Mes
Subtemes
Novembre 2019
Secrets
Desembre 2019
Virtuts
Gener 2020
Arts
Febrer 2020
Pecats
Març 2020
Colors
Abril 2020
Sentiments
Maig 2020
Aniversaris

I descoberta la temàtica per al curs vinent ha donat pas a la Montse i la Laura que han fet entrega dels diplomes als finalistes del concurs i als il·lustradors, fent menció al guanyador de la portada d’aquest any, el nostrat Ramon Navarro Nonet, l’estimat RNBonet de Relats en Català.
La festa ha seguit amb el lliurament del diploma al relataire amb més relats finalistes, que li ha estat atorgat a Lluís Servé “deòmises”, i també s'ha fet l’entrega d’una menció especial del jurat, guardó atorgat per primer cop, al relat “El ballarí” de Georgina Soler, una jove promesa relataire.

I sense més dilació hem descobert al tercer classificat del concurs, el company Pere (Kefas) Criach Puig, amb el relat “Agonia”, el segon premi ha recaigut sobre Anna Maria Vila Quintana, pel seu microrelat “El balcó”.


A la fi, arriba el premi gros, que aquest any ha estat pel relat “Llar” del nostre relataire Jordi Masó Rahola.

Aquest any el nostre fotògraf estrella s’ha oblidat de fer les clàssiques fotos finals de família i la dels quatre finalistes, si tenim en compte la menció del jurat, que la tenim en compte. Així que el nostre fotògraf s’ha vist obligat a fer un petit muntatge amb els quatre per tenir-los junts, ni que sigui pel record de veure els seus ulls de felicitat.

No ens volem acomiadar sense convidar-vos a visitar el canal que hem obert en el Youtube a nom del concurs, on hem penjat les lectures dels quatre relats, llegits pels seus autors.

En aquest enllaç podreu veure al Jordi Masó llegint, i també podreu trobar les altres tres lectures enregistrades.
I amb aquestes imatges dels finalistes, donem per acabada la festa, no sense fer un petit berenar abans d’acomiadar-nos fins al proper any, si tot s’enfila com ha de ser.

Us hi esperem!Ferran d'Armengol