MIQUEL SIMON PLAZAS GUANYA L'XI CONCURS ARC DE MICRORELATS - Crònica d'una festa

Ja tenim els tres guanyadors de l’onzena edició del Concurs ARC de microrelats, i ens hem reunit a la Biblioteca Esteve Paluzie "La Microbiblioteca" de Barberà del Vallès per fer-los entrega dels guardons.

Però la festa no ha sigut tan sols dels relataires finalistes, la V Jornada ARC del microrelat en Català ens ha dut a un relataire, el Siset Devesa també conegut com a Josep M. Sansalvador que presentava el seu primer llibre De res, massa, editat per Tèmenos, i que ha estat acompanyat pel també relataire Vladímir, el Jordi Masó. Ambdós han mantingut una distesa xerrada.




Acabada la presentació, la també relataire xantalam, juntament amb dues intèrprets musicals; la Noemí Martínez Adell (tiorba), i la Mercè López Gausa (flautes de bec), han ofert un recital literari musical, on l'Empar Sáez ens ha llegit un seguit de microrelats de diversos autors. Ha obert el recital amb un microrelat de l’enyorat i estimat Josep-Ramon Bach (1946-2020), seguit amb relats de Jordi Masó i Josep M. Sansalvador, de Josep Maria Arnau, segon premi d'enguany, Carles Castell Puig, guanyador de l'últim premi de la Microbiblioteca, un relat de la nostra relataire Montseblanc, un altre relat d'Oriol Garcia Molsosa, un dels finalistes de la Microbiblioteca, i dos microrelats de Ferran d'Armengol. El recital s'ha tancat amb el microrelat "M" del llibre El ventríloc tartamut de Josep-Ramon Bach. I totes les lectures acompanyades per peces de música barroca d'autors com Bach, Vivaldi, Hotteterre i Purcell, entre altres.

Noemí, Mercè i Empar, d'esquerra a dreta

Tot seguit, el Ferran, coordinador del Concurs enguany, ens ha explicat quin serà el tema del propvinent curs literari i ha donat pas a la Laura Ropero perquè fes el lliurament dels diplomes als finalistes presents, ben acompanyada per l’Elisenda Sala, patrona de la col·lecció literària on es publica el recull.
Coberta recull "Gèneres Narratius"
XI Concurs ARC de microrelats

Conjuntament amb els altres quaranta-sis finalistes, i amb una magnífica coberta signada per Pepi Capella, hem publicat els tres relats en el recull sota la temàtica general de "Gèneres Narratius", on vam fer treballar als aspirants set dels diversos gèneres, com són la Ciència-Ficció, les aventures, la fantasia, el terror, la història, l'eròtica i el gènere negre. En set mesos s'ha rebut un total de 419 relats acceptats a concurs, entre novembre i maig; un curs literari complet.

Miquel Simon Plazas s'ha endut el primer premi amb el seu relat Lacrimosa

Josep Maria Arnau de Bolós el segon premi amb el relat Se les sabia totes

I el tercer lloc ha sigut per a Josep Raventós amb el relat El ciclomotor


Josep M. Arnau, Josep Raventós i Miquel Simon, d'esquerra a dreta

A la festa s'han reunit alguns dels finalistes, que han recollit els diplomes que entrega la Comissió del Concurs de mans de la nostra secretària, la Laura Ropero.

Hem pogut conèixer, a banda dels tres guanyadors d'aquesta edició, a la guanyadora de l'any anterior, la Ness, que com podreu recordar es va fer la cerimònia per les xarxes, a causa de la pandèmia. La Ness també ha estat finalista aquest any així com Hommo insciens, Magdala, Anna Cle i Jordi Font Oller. També hem pogut saludar un altre cop al finalista Ivan Bonache, que no es perd mai cap de les festes, i que en altres ocasions ha rebut algun dels tres primers premis.




Enhorabona als tres guanyadors, i felicitats a totes i tots els finalistes.

No podem deixar d'agrair la sempre amable i acollidora ajuda del Guri, de la Microbiblioteca.

I com ja saben aquells que han assistit a la festa del microrelat, hem avançat el tema del curs vinent, que anirà sota el genèric de "La colla". Però no us deixeu enredar pel títol, no volem que ens parleu de la vostra colla d'amics durant set mesos, volem que parleu dels personatges que us proposem.

Aquesta setmana vinent pengem les bases.


Estigueu atents!




Associació de Relataires en Català