LLIURAMENT PREMIS XII CONCURS ARC DE MICRORELATS - CRÒNICA FOTOGRÀFICA

 

LLIURAMENT PREMIS XII CONCURS ARC DE MICRORELATS - CRÒNICA FOTOGRÀFICA

Aquest dissabte 22 d'octubre ens hem reunit per celebrar la festa del microrelat en Català, i on lliurem els premis del concurs de l'any anterior, en aquest cas tocava entregar els premis del XII Concurs ARC de microrelats «La colla».

No ens calen paraules, en aquest cas, no ens cal deixar cap relat per explicar com va anar la festa, perquè va anar com sempre, amb una comunió de lletraferits que gaudeixen escrivint relats de proximitat, de quilòmetre zero. I com va dir el nostre president en la seva curta intervenció, relats escrits en la nostra llengua, una «llengua viva» que reclama ser llegida, i escoltada.

Xaleu les imatges.


Els guanyadors, Josep Raventós, tercer premi, Anna Marcet, primer premi i E.Viladoms, segon premi.

Els relataires Mansuba i Peter Egerman es van endur ex-aequo el premi als relataires amb més relats finalistes, que també té el seu mèrit i per això ho valorem amb el seu premi, en aquest cas no econòmic. Ells són en Daniel Asin i el Josep Maria Arnau.


La nostra Elisenda Sala, patrona de la col·lecció literària que aixopluga el recull, amb el seu etern bon humor i simpatia, felicita el company i amic Josep Maria Arnau qui aquest any, a més a més, ha sigut l'encarregat d'escriure'ns el pròleg del recull. Per cert, un pròleg que no podeu deixar de llegir, no feu com sempre!


El nostre president fent la seva tradicional xerrada de benvinguda a tots els presents, i recordant-nos que el «Català és llengua viva».

Poc se'n parla del Guri, ànima-mater de la jornada i qui s'encarrega de gairebé tot allò que passa en aquest matí. Aquí el tenim presentant-nos al Marc Capdevila.


Marc Capdevila ens parla del seu recull de relats «L'univers no està gaire per històries»

Una imatge de la sala amb el públic atent.


El conductor del concurs, Ferran d'Armengol, fent-nos memòria de la relataire «brins», que aquest any passat ens va deixar, i donant peu a la nova temporada del concurs, el número 13, i que durà com a tema principal «La sort».

La nostra secretària, Laura Ropero, fent lectura del veredicte dels jurats.

Anna Marcet en el moment de llegir el seu relat guanyador, «El sostre del món»

Va tancar la jornada Carles Belda, que va llegir-nos alguns microrelats acompanyat pel seu acordió diatònic.


I com ja sabem,després de les emocions literàries, no hi ha res com les emocions culinàries, i així és com cal acabar tota trobada relataire, amb una bona taula i una distesa conversa entre amics vells i nous. I fins a l'any vinent, si tot va bé.