Novetat editorial:
«Lírica Galaicoportuguesa Medieval»
Xavier Sierra Valentí

Lírica Galaicoportuguesa Medieval (Xavier Sierra Valentí)

Lírica Galaicoportuguesa Medieval

Xavier Sierra Valentí

[ Adquirir en paper / Descarregar en ebook-pdf ]


Lírica Galaicoportuguesa Medieval

Xavier Sierra Valentí

Col·lecció Camí del Sorral - Número 5
Lo Càntich - ARC
Abril, 2013

Pàgines: 174 - Dimensions: 15x21cm. - Enquadernació: Rústica
ISSN-EAN: 9772014303903 05>

Fotografies:
Xavier Sierra Valentí


          Xavier Sierra Valentí (Girona, 1952) és Doctor en Medicina, dermatòleg i Llicenciat en Humanitats.

          Ha publicat diversos llibres d'història de la Medicina (Historia de la dermatologia, Mra, 1994; Dermis i cronos: la dermatología en la historia, Planeta De Agostini, 1995; Historia de las enfermedades cutáneas producidas por hongos, MRA, 1997; La vida quotidiana a l'Edat Mitjana a través de l'Art Gòtic, Vicens-Vives, 2000; Historia de las micosis cutáneas, MRA, 2004). En el terreny lingüístic va ser un dels autors del Vocabulari Mèdic (1974). En història medieval ha col·laborat en publicacions del MNAC.

          Premi Roel de l'Institut Mèdic Valencià sobre Aspectes mèdics a la València del s. XV, reflectits a l'Espill de Jaume Roig (2001). Ha impartit conferències a mitja dotzena de països, entre les quals destaquen algunes sobre temàtica artística i literària del món antic i medieval, així com una conferència sobre Arnau de Vilanova a la Universitat de Montpellier (2003).

          Coordinador del fòrum Roma a la UOC (2005-2009). Ha seleccionat, comentat, traduït i publicat dues antologies de textos poètics (Poesía a flor de piel, MRA, 1996 i 1997).

          Ha traduït, al català, poemes de l'escriptor gallec Celso Emilio Ferreiro; i cantigues medievals galaicoportugueses al disc de Xurxo Romaní & Koichi Tanehashi: Escarnho e maldizer (2009).

          En Lírica Galaicoportuguesa Medieval ens ofereix una acurada selecció de 40 cantigues medievals traduïdes al català, on recull cantigues de tema religiós, cantigues d'amor, cantigues d'amic i cantigues d'escarni i maleir, precedides per una introducció on descriu diversos aspectes lingüístics, històrics i culturals relacionats amb la lírica galaicoportuguesa medieval.


'Lírica Galaicoportuguesa Medieval (Xavier Sierra Valentí)'
"Lírica Galaicoportuguesa Medieval"
Xavier Sierra Valentí